Пенсионер устрои истински екшън в кръчмата в село Винарско, часове наред крещя срещу присъстващите „цигани”, „копанари”, а след този репертоар бе „удостоен” с минимална глоба от 150 лева глоба с решение на Районния съд в Бургас, понеже бил на почтителната възраст от... 74 г. Наказанието бе произнесено по бързата процедура само броени дни, след като Никола Н. влетял в местното заведение. Пил в продължение на три часа, а след това започнал да обижда клиентите. После демонстративпо извадил пистолет от джоба на якето си. Посетителите побягнали, един обаче проявил кураж и изтръгнал оръжието от ръцете му. След това повикал полицията. Никола бил задържан. Пред магистратите казал, че... не помни.

„Съдът счита, че демонстративното псуване и ругаене в обществено място – заведение, в късните часове на деня, съпроводено с предизвикателно поведение и изваждане на газов пистолет, макар и без последния да се ползва и с него да се произведе изстрел без каквато и да е логична причина за това, определено е довело до нарушаване на обществения ред и спокойствие. Но видно от съвкупния анализ на доказателствата се касае до инцидента проява без прерастване на скандала в използване на физическа агресия или използване по какъвто и да е начин на извадения газов пистолет”, посочват магистратите в решението си.

За това провинение предвидената в санкция в закона е задържане до 15 денонощия или глоба от 100 до 500 лева.Съдът обаче проявява снизходителност. Причината- изразеното разкаяние от пенсионера и достолепната му възраст.