4,8 години затвор при първоначален общ режим. Тази присъда произнесе току-що състав на Бургаския окръжен съд срещу 43-годишният украинец Игор Труховский, който в началото на юни премаза с тир микробус с две семейства и уби на място шофьора му при зверска катастрофа в Ришкия проход. „Признавам се за виновен, не съм дошъл тук да причинявам мъка на никого”, заяви в последната си дума пред магистратите Игор. С решение на съда той трябва да плати и над 4 000 лева разноски по делото. Магистратите постановиха той да бъде лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от седем години.

Припомняме, че трагедията се разигра на 11 юни т.г. Тогава, след среднощен запой, украинецът се качил на влекача и потеглил на курс в страната. Внезапно на пътя, не могъл да овладее тежката машина и буквално смазал микробуса. Шофьорът на рейса Ниязи И. издъхнал в адски мъки след тежка черепно-мозъчна травма. По-късно било установено, че Игор управлява с рекордни 2,81 промила алкохол в кръвта.
Магистратите все пак взеха предвид чистото съдебно минало на подсъдимия. И разпоредиха, при изтърпяване на присъдата, да бъде приспаднато времето, през което той е бил в ареста.