„Бях в неподходящото време, на неподходящото място. Всичко стана съвсем случайно. Поредица от случайности не в моя полза. Резервациите ги прави Несрин Узун. Аз пътувах, имах с мен други хора, и той ми се обади и каза: Запазих три стаи на твое име. Той ми ги запази. На Бенчо Бенчев на името... Сега излизат някакви теории, че съм укривал Димитър Желязков. Хотелът не е мой, че да го укривам. Да питат собственика на хотела, какво се занимават с мен...“. Това каза пред журналисти бизнесменът и общински съветник Бенчо Бенчев. Припомняме, че Бенчев бе задържан, заедно с бившия депутат Несрин Узун и още петима души при акция на турските власти за задържането на Димитър Желязков-Очите, издирван от Интерпол за участие в организирана престъпна група. Очите бе открит в стая в хотел „Рамада“, регистрирана на името на Бенчев.

„Така се случи, че с Димитър Желязков се озовахме заедно в един хотел. Но когато него го арестуваха, аз не бях там. Бях на бизнес-вечеря Отидох там по-късно. И го видях с белезници. Казах: Какво става тук? И като се обадих така, те ни прибраха и нас. Аз резервации не съм правил. Стаите ги запази Несрин Узун“, уточни Бенчо Бенчев.

Бенчев бе пуснат от ареста в Бургас към два часа след полунощ, без да му бъдат повдигнати обвинения. Междувременно на сайта на МВР беше разпространено видео от акцията на специализираната прокуратура за претърсването на дома му в комплекс „Меден рудник“ в Бургас, където са били намерени оръжия и парични суми.

„Ще кажа, че това, което се тиражира, не е вярно. Истината е съвсем различна. Нито имам незаконни оръжия, нито имам незаконни пари. Всичко е законно... Но сега видях кои са истиските ми приятели и кои не“, заяви Бенчев. И подчерта: Ще видите, че от този син балон нищо няма да остане.“