„Трябва да ни прощавате за един ден. Не трябва толкова да сте взискателни. Може да избяга някой, малко да забавят, но ги хващаме. Сега аз не съм бил на оперативка на главния секретар, че да ви кажа какво правят, но дотолкова, колкото бях поел ангажимент, че днес ще го хванат, са го свършили”- С тези думи днес в Малко Търново премиерът Бойко Борисов коментира ареста на Димитър Желязков-Очите. Припомняме, че Желязков бе задържан към три часа след полунощ днес в хотел в Истанбул, след като бе обявен за издирване от Интерпол по обвинение за участие в организирана престъпна група.

„Както ние действаме експедитивно, така и турската система действа експедитивно. Нямаме съмнения в нейната правна система, че ще бъдат спазени всички международни спогодби. Министър Радев, главният прокурор Цацаров, аз каквото можах направихме - още вчера се свързахме с турските колеги. Затова ви казвам, колкото и да не е модерно, отношенията ни с Турция, когато имаме такива проблематични ситуации дават мигновен резултат”, каза Борисов и допълни: Разговаряхме с техния вътрешен министър и след това един час по-късно от Истанбул вашият съгражданин /б.а. Митьо Очите/ го задържахме”.

Министър председателят каза, че няма никакво съмнение, затова, че участниците в престъпната група ще бъдат привлечени под наказателна отговорност.