Обвинени и установени са всички участници в престъпната група в Бургас - трима се издирват. Това каза ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева по време на брифинг във връзка с разкритата престъпна група в Бургас. Информацията предава Канал 3

„Съответно предстои утре Спецпрокуратурата за петима от тях да внесе искане до Спецсъда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, каза Начева. „Трима от тях са обявени за издирване. Ръководителят на групата е обявен за издирване и на територията на ЕС, и извън него“, каза тя и уточни, че общински съветник от Несебър също се търси.

Един от участниците в престъпната група в Бургас е общински съветник в Несебър, съобщи още Даниела Начева.

По думите ѝ това добре говори на всички как криминалната престъпност се е сраснала и с властта. „Този общински съветник до момента не се е явил. Независимо от това вчера беше извършено претърсване на банкова касета, която е държал същият общински съветник, в която беше открита сумата от 60 хил. лв.“, коментира Начева. Тя поясни, че са иззети луксозни автомобили, ползвани от групата и наркотични вещества, части за автомати и бойни оръжия, които предстои да бъдат изследвани. Начева припомни, че под ръководството на Спецпрокуратурата вчера на територията на Бургас бе неутрализирана престъпна група, която в продължителен период от време се е занимавала с изнудване, палежи, телесни повреди и други престъплени, които са в процес на установяване. „Основният механизъм на действие на участниците и ръководителя на въпросната престъпна група е била да установяват на теритоиярата на Южното Черноморие и на к. к. „Слънчев бряг“ търговски дружества, които са развивали сериозен и успешен бизнес, като чрез заплахи и палежи са ги мотивирали да си плащат такса спокойствие“, обясни Начева.