Водна струя при спускане от 20-метрова скоростна пързалка в аквапарка в Равда е дефлорирала 9-годишната Елизабета от Москва. Това сочат данни от съдебно-медицинската експертиза, извършена на детето. Припомняме, че инцидентът стана към 16.00 часа на 10 юли т.г. Елизабета била в аквапарка в Равда с група от осем деца и възпител, когато заедно с останалите малчугани, се качила на скоростната пързала. Водата била толкова силна, че разкъсала влагалището на момиченцето, както БургасИНФО вече съобщи.

„Тази пързалка е висока 20 – 22 метра. Говорим за ускорителна, стръмна пързалка. Детето е получило кръвоизлив, падайки в басейна. Това е в резултат на тази вода, която при ускоряването и падането в басейна е довела до разкъсване на девствената ципа“, съобщиха разследващи. Детето е откарано по спешност в Университетската болница в Бургас. Направена му е операция.

Районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова вече е назначила съдебно-техническа експертиза на съоръжението. Тя подчерта, че ще разпореди детайлна проверка, която да установи спазени ли са всички изисквания за безопасност при използването на водната пързалка, инструктирани ли са посетителите на аквапарка преди качването и пр.

„Искам да знам дали някой от отговорните лица съблюдава за реда на качване и спускане и прави ли се инструктаж, има ли табели, забранява ли се качването на деца. Всички тези въпроси ще станат ясни след проверката", каза Бошнакова.

По случая е образувано досъдебно произвоство за нанасянето на средна телесна повреда. Разследването ще установи има ли данни и за други престъпления, допълни тя.