Още едно обвинение срещу 48-годишния таксиметров шофьор от Шумен Андон Христов, задържан за блудствени действия с ученичка, се очаква да повдигне утре Бургаската окръжна прокуратура. Той ще бъде подведен под наказателна отговорност и за заснемането на филми възрастни с участието на непълнолетни. Тези находки открили криминалисти при претърсването на дома му. Специална експертиза ще установи по лицевите характеристики на участниците в „сюжетното действие“ дали те са непълнолетни. Тя ще бъде извършена в София.

Иначе днес Бургаският окръжен съд за пореден път отхвърли молбата на Христов за освобождаване от ареста.

Таксиметровият шофьор е обвинен за това, че в периода 9 януари- 25 януари 2018 г., в чрез фейсбук и месинджър е съблазнявал 15-годишно момиче и дори се е срещнал с него в царевична нива.

„Въпреки че Христов е неосъждан, всички събрани доказателства по делото сочат, че той е автор на престъплението. Потърпевшата е непълнолетна, от което следва, че е била уязвима, а Христов е бил напълно наясно с действията си”, посочиха от прокуратурата. И подчертаха, че времето, в което той е бил в ареста, едва ли е достатъчно да си направи равносметка за случилото се.