„От самата жертва през всички тези години на съвместно съжителство с обвиняемия, няма подадени в полицията жалби и оплаквания от него. Единственото, което установихме е, че преди година и половина техни съседи, които живеят над тях, са чули викове за помощ и са подали сигнал. Но когато е отишъл полицейският патрул, самата пострадала е казала, че няма такова нещо“- Тези детайли разкри в кулоарите на Бургаския окръжен съд прокурорът Елгина Чалъмова. Тя подчерта пред журналисти, че майката на покойната Ивета разказала в показанията си, че знаела за побоите, които Теньо нанасял на дъщеря й.

„ Жената живее в София и когато дъщеря й ходила на гости при нея, тя виждала по нея и физически доказателства за отношението на Теньо към дъщеря й“, обясни Чалъмова.

Държавното обвинение отрече твърденията на защитата за забавена реакция на „Бърза помощ“ тя отрече. „Нямам данни за евентуално забавяне. Сигналът на телефон 112 е подаден от същата съседка от втория етаж“, каза още прокурор Чалъмова.

Съдбата на 3-годишното дете на Теньо и Ивета ще се решава от социалните служби. То е предадено на тях, които трябва да решат дали някой от роднините му ще поеме грижите за него или ще му бъде търсено приемно семейство.