„Не се чувствам виновен” – Това обяви днес в Бургаския окръжен съд 49-годишният Диян Гайтанов – Боксьора, обвинен за принуда, придружена с побой. Диян беше задържан преди седмица, в петък районните магистрати го освободиха, а днес колегите им на втора инстанция постановиха той да е с мярка за неотклонение „парична гаранция” от 4 000 лева. „По-добре, отколкото в ареста”, каза Гайтанов след произнасянето на съда.

Гайтанов е подведен под наказателна отговорност за това, че 21 май 2018 г., в офис на фирма, като съучастник с неустановени до момента лица, принудил Борислав Стоилков-Банишората да подпише нотариално заверена декларация за дълг от 7 2000 лева. Парите трябвало да бъдат преведени по банковата сметка на Пламен Илиев- Джудиста.


Днес стана ясно, че ключовия свидетел - Пламен Илиев обявил, че е в Италия. Потърпевшият Стоилков пък не бил открит в дома си. Майка му казала, че сменил телефонния си номер.

„Това са криминално проявени лица. Прокуратурата ги остави да се измъкнат ей така”, каза адвокатът на Боксьора- Радостин Пенев. Според защитата, Гайтанов е жертва на организирана престъпна група.