Състав на Софийския апелативен съд е потвърдил мярката за неотклонение спрямо Данаил Стоицов, привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него четири престъпления – вземане на подкуп, използване на служебно положение, незаконно държане на огнестрелно оръжие и превишаване на правата си, чрез осигуряването на полицейски конвой за движението на тежкотоварна машина с извън габаритна техника. Другият обвиняем по делото - Бойко Шарков, е участвал като помагач в престъпление по чл. 301, извършено от Стоицов, заемащ отговорно служебно положение, съобщиха от държавното обвинение.

Относно катаджийския началник съдът се е съгласил с доводите на прокуратурата, че има опасност той да извърши престъпление, да укрие доказателства по разследването, както и да въздейства на свидетели. От показанията на множество разпитани полицейски служители от КАТ „Пътна полиция“ се установява, че С. многократно е упражнявал давление върху тях при изпълнение на служебните им задължения.

С определение на САС мерките за неотклонение остават за Стоицов – „задържане под стража“, за Шарков – парична гаранция в размер на седем хиляди лева.