Бившият кмет на Трън Станислав Николов не е блъснал с джипа си първокласник през 2015 г. и не по негова вина момчето е с половин черен дроб и без далак, съобщи Bulgaria ON AIR.

Това реши съдът на първа инстанция. Катастрофата стана на кръстовище край училището в града. При опит да премине зад автобус, момчето бе пометено от джипа на кмета.

Според обвинението скоростта на кмета била 25 км/ч. Прокурорите са на мнение, че Николов не е бил внимателен въпреки предупредителния знак "Деца" край училището.

Обвинението поиска година и половина затвор за Николов. Защо обаче той е оправдан, ще стане ясно от мотивите на съда, които все още не са публикувани.

Делото срещу него първоначално беше прекратено с мотива, че Ивайло сам се е блъснал в джипа. След проверка главният прокурор Сотир Цацаров иззе случая от разследващите в Трън и го възложи на прокуратурата в Перник.

Там обвинителите намериха улики срещу Николов и му повдигнаха обвинение.

Припомняме ви, че през 2015-та година тогавашният първолак Ивайло Стоянов бе блъснат от кметското возило край училището в Трън. Веднага след това бившият вече градоначалник Станислав Николов се отърва от Темида, защото делото бе прекратено с мотива, че детето само се е блъснало в кметския джип.

Три години по-късно момченцето е добре, но цял живот ще трябва да спазва диета и да внимава с физическите натоварвания.