„Сериен нападател атакува момичета в „Меден рудник“. Миналия месец причакал друга тийнейджърка- на 15 годинини в блок 120 в комплекса месец. Момичето е с опасност за живота. Нападението е извършено по същоя начин, по който бе убита 11-годишната Никол“. Това обяви в интервю за BurgasInfo – Донка Петрова, майката на 15-годишния Иван задържан за убийството на четвъртокласничката Никол Йончева. Тя бе открита мърва в асансьора на блок №108 в к-с "Меден рудник" на 20 август м.г., а няколко часа по-късно полицията арестува Иван като основен заподозрян за престъплението. Разследването установило по несъмнен начин, че убиецът е намушкал жертвата с лявата ръка в сънната артерия. Момичето не е имало никакъв шанс да оцелее.

Срещу Иван е повдигнато обвинение по чл. 116 от Наказателния кодекс. Обвинителният акт срещу него вече е внесен в съда, очаква се до месец да бъде насрочена и дата за процеса. Тъй като подсъдимият е непълнолетен, ако бъде признат за виновен, присъдата ще бъде редуцирана от 3 до 10 години лишаване от свобода.

„Сто процента друг е убиецът. Те си знаят следователите. Всеки си мълчи и нищо не казва“, каза Донка Петрова.

„Не само аз, целият комплекс е убеден, че той не е извършил престъплението. Всичките ми казват: „Действайте, детето ви е невинно!“. То не може да е играе тук с децата и в същото време да е на мястото на убийството. Как става това нещо?! Има хиляда свидетели. Децата тук постоянно ме питат: Лельо, какво става. Няма ли да го пускат. Ще отидем вече, там ще вдигнем протест. Казвам им: Каквото и да направите, не зависи от нас“, заявява тя. Според майката, друг е извършителя, но се прикривал. По думите й, това е млад мъж, от ромски произход. Той обаче е заплашил Иван и семейството му. Затова и при първоначалните разпити, синът й направил признания пред полицията.

Пред „BurgasInfo“ Донка споделя, че се е опитала да се свърже с майката на загиналото момиче, но тя не пожелала да разговаря с нея. „Исках да й кажа, че синът ми е невинен. Да се търсят мерки, да се намери истинския убиец. Защото ще стане и друго убийство“, обяви тя.

Иван е под стража вече седми месец. „Държи се. Носим му вестници, кръстословици. Радио му дадохме, всичките новини слуша...Надзирателите много добре се отнасят с него и той си ги уважава. Доволна съм, че се грижат за него, хранят го. Защото той не яде всичко и те се съобразяват“, казва майката и допълва: „Искам да излезе, да се прибере... Надявам се да не го осъдят, но като гледам какъв ни е хала, просто им нямам вяра. Сумати невинни лежат в затвора, а убийците на свобода. Вчера го хванали, днес го пуснали. Това как става?!“