Ефективна присъда от 10 месеца лишаване от свобода получи Тодор Давидов-Гринго, по-познат като любимия на ромския славей Софи Маринова. Присъдата бе произнесена след постигнато споразумение между защитата и специализираната прокуратура и бе потвърдена от спецсъда в София. Припомняме, че Гринго беше задържан в дома си в Айтос през септември м.г., и заедно с заедно с 27-годишния Стефан Сливков от Сандански, бяха обвинени за изнудване на бизнесмен.

Според разследващите мъжете притискали айтоския предприемач Асен Атанасов да им предаде 50 000 лева. Обвинението твърди, че той бил заплашван от Сливков, включително с убийство, Давидов пък осигурил мобилен апарат и сим карти, от които да провежда разговорите, както и квартира в бургаския квартал „Ветрен“, в която да отседне.

Гринго първоначално отхвърли всички обвинения, заяви, че „изнудваният” бизнесмен му е като баща, а синът му-като брат и в прав тест обвини разследващите, че провалят кариерата му като изпълнител. Сега обаче се е признал за виновен по всички пунктове на обвинението.

В момента Давидов се намира в затвор в София. Той ще трябва да изтърпи присъдата си в бургаския затвор, има около месец, за да се подготвят документите и той да бъде изпратен тук, каза адвокат Красимир Кацарски. При изтърпяване на наказанието, ще бъде приспаднато времето от задържането му до произнасянето на съда.