По 50 лв. обезщетение за всеки ден от а престоя му в бургаския затвор от май до август 2015 година иска от държавата осъденият на доживотен затвор бизнесмен Георги Вълев от бандата на „Килърите”. Вълев съди затвора, защото отворите за свеж въздух в спалното помещение не били отворени, заради което получил здравословни проблеми. Общата сума, която настоява да получи е 5 300 лв. Това съобщава Фрог нюз, като се позовава на източници в съдебната палата.

Във връзка с това дело, тази седмица Георги Вълев бе докаран в сградата на ВАС от ловешкия затвор в столицата. Той бе съпроводен с тежко въоръжени мъже. При слизането му от специален бус, жандармеристи блокираха булеварда. Вълев бе пазен буквално като терорист.

Фрог нюз съобщава, че преди месец, в МВР са постъпили сигнали, че опасната банда „Килърите“ готви нови покушения и бягство. Същите крути мерки са предприети и към лидера на престъпната организация Петър Стоянов-Сумиста, който е завел десетки дела на хората, пратили го в затвора-свидетели, съдии, прокурори и полицаи.

Паричният иск на Георги Вълев към затворническата администрация е отхвърлен на две инстанции. Това са административният съд в Бургас и ВАС. Магистратите са се мотивирали с факта, че въпросните отвори не са за обезпечаване на свеж въздух, а само за контрол и наблюдение на затворниците. Вълев, обаче останал недоволен от решението на съдиите и сега иска друг съдебен състав на ВАС да отмени решението.