Баща дал доброволно сина си да живее под един покрив с насилник. Това става ясно от дело за сексуално посегателство срещу малолетно момче. Процесът приключи с условна присъда и 500 лв. глоба във Варненския районен съд, съобщи "24 часа".

Магистратите признаха за виновен 34-годишен варненец, който в периода от юни 2015 г. до 3 февруари 2016 г. системно насилвал сексуално 12-годишно момче, като го заплашвал да мълчи и го подкупвал с дрехи, играчки, лакомства.

Бащата на момчето го е дал доброволно да живее под един покрив с насилника, разкриват разследващите.

Родителите на детето се разделили и то останало да живее с баща си. Бащата пък пиел и системно биел детето. Затова то често нощувало в семейството на свои приятели. Там то се запознало с насилника, който впоследствие предложил на бащата да го вземе да живее у тях.

Така от юни 2015 г. детето заживяло в апартамента на 34-годишния мъж, съвместно обитаван с негови роднини, като спяло на общо легло с подсъдимия.

Съдебният състав групира наложените за всяко от престъпленията наказания и определи насилникът да търпи най-тежкото от тях - 3 години лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 5 години.