Майката на 14-годишния Денис, който е обвинен за убийството на 53-годишен бездомник във Варна, категорично отрече, че е имало други случаи, в които синът ѝ да е нанасял побой. Вчера, след справка в Детска педагогическа стая, стана ясно, че момчето е нападало възрастни хора и преди.

Албена Николова подчерта, че Денис е много кротък, и допълни, че няма обяснение за случилото се. По думите ѝ, когато синът ѝ се е прибрал у дома в деня на убийството, е бил уплашен, но само казал, че иска да спи и си легнал.

"Грижим се за детето си, пращаме го на училище, караме го да учи. Не го пускаме с приятели много да ходи", заяви майката пред bTV.

Според нея нито синът ѝ, нито останалите деца, които са присъствали на случилото се, са побойници.

Съдът остави за постоянно в ареста момчето, обвинено в убийство във Варна. Майката не очаква присъда за него, тъй като по думите ѝ той е твърде малък.

Тялото на клошаря бе открито в района на пазара във варненския квартал "Владиславово". На 16 януари мъжът се скарал с момчетата, които на следващия ден го пребили.

На 20 януари тийнейджърите се върнали и отново нанесли жесток побой над Красимир, който се оказал фатален за него.

Аутопсията показа, че смъртта му е настъпила вследствие тежка черепно-мозъчна травма. Починалият е и със счупени ребра, причинили разкъсване на вътрешните му органи.

Съучастник на Денис е 13-годишно момче, което по закон не може да носи наказателна отговорност. То е в Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни извършители на престъпления.