Районната прокуратура в Пловдив започна разследване за двойната смърт на майка и дъщеря в апартамент в блок 2 в ж.р. „Тракия”. Това съобщава Монитор. Труповете на 76-годишната Цанка Кацарска и на 44-годишната Дафина Таушиц били открити на 19 януари около 18,30 часа. Безжизнените тела намерила тяхна близка роднина. Жената не успяла да се свърже с двете, отишла до апартамента им и тъй като никой не й отварял, се обадила на 112. До момента е извършен оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели и назначени две съдебно-медицински експертизи, по които вещите лица да посочат каква е конкретната причина за смъртта им. От извършените първоначално следствени действия няма данни за насилствена смърт, съобщават от районната прокуратура в Пловдив.

Бившата преподавателка и доцент в пловдивско висше учебно заведение Цанка Кацарска е починала от инфаркт в леглото си. Предполага се, че дъщеря й – талантливата актриса Дафина Таушиц, е починала от епилептичен шок.

През 1999г. Дафина била номинирана за „Поддържаща женска роля” на наградите „Аскеер” за ролята си на Гоцина в постановката на Драматично-кукления театър „К. Величков” в Пазарджик в постановката „Епични времена” по Йордан Радичков.