Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Бойко Б. (на 35 г., от гр. Котел). Той е подсъдим за това, че на 03.06.2017 г. в района на гр. Нова Загора, обл.Сливен, при условията на опасен рецидив, отвлякъл жена от гр.Стара Загора – престъпление по чл. 142, ал. 3, т. 1, вр. ал. 1 от НК.

Той е обвинен и за това, че на същата дата в района на гр.Нова Загора, обл.Сливен, по пътя от гр.Нова Загора до гр.Сливен и в гр.Сливен противозаконно лишил от свобода същата жена – престъпление по чл. 142а, ал. 1 от НК.

Той е обвинен и за това, че на горепосочената дата в гр. Сливен, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – пари, два златени пръстена – всичко на обща стойност 378 лв., от владението на пострадалата, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това заплашване – престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4, вр. чл. 198, ал. 1 от НК.

Подсъдимият и пострадалата се познавали от около месец. През това време подсъдимият въвел в заблуждение пострадалата, която му дала назаем сумата от 1 500 лв. При поредна среща между тях Бойко Б. поискал още пари от пострадалата. Тя му заявила, че няма и не може да му даде. Тогава той помолил свой приятел да го закара с автомобил до гр. Стара Загора, за да се видят с пострадалата. При срещата им Бойко Б. отново поискал пари от жената. Тя отново отказала, след което той я уговорил да се качи в колата, за да отидат до близко село, където той щял да уговори продажбата на автомобила и да и върне парите. В един момент от пътуването пострадалата установила, че пътуват към гр. Сливен и е разбрала, че е отвлечена. Тогава започнала да плаче и да моли да я върне обратно. Той я заплашил казвайки й, че ако не замълчи, може изобщо да не се върне. По-късно я завел в гориста местност край гр.Сливен, където я заплашил и отнел парите и пръстените. След това я изоставил в района на автогара гр.Сливен.

Окръжен съд – Сливен е нарочил заседанието си за 17.01.2018г.