От днес БургасИНФО ще отразява по този начин дейността на Районна прокуратура-Бургас и на Районен съд -Бургас. Причината е, че ние се чувстваме застрашени от всяка интерпретация на заглавията, подадени от институциите. Ако искате да са разбираеми за хората - обърнете се към съдия Калин Кунчев от Районен съд -Бургас, тъй като той ги указва така, както раздава и правосъдие! Ако не можете да разберете за какво става дума в следващите редове - обадете се на редакционните ни телефони, публикувани в сайта. Ще ви разясним, тъй като в следващите дни по този начин ще публикуваме всички видове случващи се престъпления в Бургас, свързани с Районен съд - Бургас. Да ни извиняват Прокуратурата и полицията, но когато действията им опират до РС - Бургас - съобщенията им ще изглеждат по този начин. Искрено съжаляваме за неразбираемия език, но това е официално прессъобщение.

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи ефективно наказание от 3 г. „лишаване от свобода“ на Никола К. (на 49 г., от гр. Варна). Той е подсъдим за това, че на 15.02.2016 г., около 22.30 часа, в гр. Бургас, кв. „Крайморие“, в бирария, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – мъжки портфейл, ведно с находящата се в него парична сума в размер на 800 лева, всичко на обща стойност 803.80 лева от владението на Х. К. от с.Конарско, обл. Благоевград, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, вр.чл. 194, ал. 1, вр.чл. 29, ал. 1, б. „а“ от НК.

Наказанието ще бъде изтърпяно при „строг“ режим в затвор.

Подсъдимият стоял на маса, до която се намирал пострадалият. Х.К. забравил портфейла си и напуснал заведението. Портфейлът бил намерен от сервитьорка, която попитала Никола К. и стоящите на масата с него дали е техен. Подсъдимият казал, че е собственик на намереното и сервитьорката му го дала.

Присъдата на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.