13 години и 4 месеца затвор за убийството на 75-годишен мъж край Айтос, получи рецидивистът Ремзи Мустафа (на 47 г.). Това реши окончателно Върховният съд. Така на практика магистратите потвърдиха присъдата на Апелативния съд в Бургас, който по-рано наложи същото наказание на Мустафа.
Припомняме, че той беше задържан, след като през март 2016 г. в местността „Миризливата чешма“ в условията на опасен рецидив и с особена жестокост уби Хака Али Халил. Престъплението е извършено по време на домашен отпуск на Мустафа от затвора във Варна, където изтърпявал присъди за изнасилване, грабеж, кражба и измама.

Ремзи Мустафа предизвика внимание с екстравагантната версия, че преди 30 години той и дядо Хака са намерили златно съкровище в Айтоския балкан. Имането останало на съхранение при Хака, а Рамзи периодично получавал от него някакви пари. При последната си среща обаче се скарали. С чутири удара в главата, рецидивистът убил стареца на място. Подсъдимият е осъден да плати и на съпругата на жертвата 110 000 лв. обезщетение и по 90 000 лв. на всяко от трите му деца.