Началникът на ДАИ в Пазарджик Владимир Добрев вкарал подчинените си в затвора превантивно, като мярка срещу корупцията в системата. Заради необичайната акция Добрев е отнесъл дисциплинарно наказание, като е понижен в длъжност за 6 месеца. Тоя обаче успешно го обжалва пред Административния съд.

Груповото посещение на затвора било на 8 юни тази година, съобщи Дарик. Тогава Добрев завел с няколко служебни автомобила наличния състав в затвора в Пазарджик за „провеждане на инструктаж“. След визитата обаче една подчинените му - Таня Гуглева опписала преживения стрес в доклад.

Даяджиите се разделили с личните си карти и телефоните си на входа на зандана, след което били вкарани в килиите. Те били съпроводени от надзиратели, а докато вървели по коридорите, били обсипани с подмятания, обиди и подигравки от пандизчиите, разкали "гостуващи" в затвора. След посещението някои от тях изпаднали в нервен срив.

Владимир Добрев твърди, че не е принуждавал никого да отиде в затвора, а всеки сам предал личните си документи на входа, какъвто е редът в местата за лишаване от свобода. По предложение на началника на охраната разгледали една килия.