Диана Куртева, която е един от двамата задържани за секс гавра и издевателства на бургаски тираджия, хлътнал по нея, днес влезе в Съда, прикривайки лицето си с качулка и носейки огромен спортен сак. Диана в момента е в женския затвор в Сливен, след като тамошният съд я остави зад решетките. Пред бургаските магистрати обаче тя иска да бъде пусната, за да се прибере при двете си деца от двама различни бащи. На 10-ти септември след интернет любов - мъж от Бургас беше отвлечен от двама мъже и една жена. Те го измъчвали, насилвали сексуално и опитали да източат банковите му сметки.

Днес адвокатът на Диана поиска делото й да се гледа при закрити врата, така че медиите да не могат да влязат. Съдията обаче отхвърли това искане.

Според прокурора жената е основен инициатор на престъплението, като има записи от охранителни камери, които също я уличават.

„Тя е лице с висока степен на обществена опасност. Фактът, че е майка на две деца сочи, че тя има достатъчно житейски опит. Поведението й не е плод на майчински инстинкти, а на користни цели. Въпреки твърденията й, че иска да се грижи за децата си, доказателства по делото сочат съвсем друго. За тях се грижат двамата им бащи и други хора, а не тя или майка й”, каза прокурорът.

Адвокатът й заяви, че тя е много добра майка, а невръстните й деца много и липсват. В момента тя не се чувства добре в ареста, а трябва да стои там при положение, че другите двама привлечени за обвиняеми са пуснати. Единият поради психическото си състояние.

"Да, отвреме на време за децата се грижат и бащите им, но винаги аз съм ги гледала. Те са ми приоритет", каза Диана.

Съдът обаче не се смили и я остави в ареста.