Адвокат Калин Коцев: Всеки от нас можеше да е на мястото на Виолета

img

"Това не е изолиран случай, а сюжет за много голям разказ", казва юристът

„Това не е изолиран случай, а сюжет за много голям разказ. Вижте обществото ни...  На това място можеше да се окаже всеки един от нас. Живко Кючуков обяснява действията си с това, че видите ли, сторило му се е, че възрастната жена го гледала подозрително, гледала го лошо. Нищо подобно. Този „мотив“ съществува само в илюзиите му...Подобни прояви водят до повсеместния страх в обществото. Да не говорим за други подобни организирани прояви“- С тези думи адвокат Калин Коцев, който представлява в съда 73-годишната Виолета Караджова-жената пребита посред бял ден на автобусна спирка в Бургас, коментира казуса.

Според юриста, Кючуков  е извършил престъплението напълно осъзнато и това е установено не само от съдебно-психиатрично-психологическата експертиза.  „Става дума за един акт от вменяем човек, който разбира какво върши. Действията му са били целенасочени- на спирката, след първия удар с крак, който й нанася, той отива отзад, за да търси камък, с който недай си Боже да я довърши...“, каза адвокатът.

И допълни: „Мисля, че три години лишаване от свобода с редукция по чл. 58 А от НК е справедливо наказание. Касае се за млад човек, с оглед на състоянието му, което не изключва вменяемостта, и съдът е приел смекчаващи вината обстоятелства. В същото време не прилага условно осъждане, а налага ефективно изтърпяване на наказанието. Което по тежест е съвсем по-чувствително, по-значимо“. 

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Млад мъж загина, падна от тераса в центъра на Бургас

Голям пожар в Айтос, гори паркинг за тирове

Полицията натръшка двама топ автокрадци в ж.к. „Изгрев”