Обвиненият за убийството на Георги в Борисовата градина през 2015 г. Йоан Матев остава в ареста, реши Апелативният съд.

Прокуратурата даде доказателства, че е внесла обвинителен акт и е поискала да се прекрати производството, но това не се случи, съобщи БНТ.

Матев е обвинен за убийство по особено мъчителен начин. Магистратите наблегнаха и на факта, че не само законовият, но и разумният срок не е изтекъл и разследването се е движило с бързи темпове.

Съдът посочи още, че има достатъчно събрани доказателства, които уличават Йоан в извършването на престъплението. Това са показанията на неговите съученици и съотборници, които го разпознават на записите от камерите, разпитът на брата на Йоан - Марсел, който посочва къде е хвърлен ножът, както и експертиза, която показва, че това оръжие отговаря на раната на Георги.

Съдът не подмина и факта, че Йоан се е укривал след престъплението, променил е външността си и има два адреса на пребиваване - в Кокаляне и в квартал Младост.

Законността за задържането и максималният срок за него бяха основният спор в съда.

Преди седмица първата инстанция му определи "подписка", защото е изтекъл максималният срок за задържане, а прокуратурата се бави с внасянето на делото в съда. Вчера обаче обвинителният акт беше внесен.