Обвинената за убийство по непредпазливост на съпруга си Анита Мейзер плака без прекъсване в продължение на 50 минути при даването й на последната дума в процеса срещу нея. През сълзи тя заяви, че е невинна на 100 % и поиска делото срещу нея да бъде прекратено. Информацията предава Дарик.

Скандалната миска определи като грешка признаването на вината си при първото разглеждане на делото пред Варненския окръжен съд в края на миналата година. Тогава тя получи 4 година и половина затвор, но наказанието й беше намалено с 1/3, тъй като процесът се следа по съкратената процедура.

„Излъгах съдията, като се признах за виновна за неща, които не съм извършила. Проявих се като страхливка. Имаше всевъзможен натиск за моето унищожение. Хванах се като удавник за сламка и си мислех, че изляза на свобода същия ден”.


Мейзер заяви, че е направила всичко възможно да спаси мъжа си Николай Димов във фаталната нощ на 14 август 2016 г., когато той се задуши заради поставени на врата му „свински опашки” при снимане на клип за демонстрация на силата му.

„Ники сам се самоуби пред мен по непредпазливост. Любимият ми мъж си отиде на любимата ми масажна маса. Моята вина беше, че бях в дома си като неговата любима асистентка”.



За поведението си след смъртта на Николай Мейзер каза, че заради паниката си е направила „най-тъпите неща”, от които се срамувала.

„Това е по-страшно и от Божие наказание. Има намеса на невиждана човешка сила върху мен”, заяви за процеса Мейзер, която дойде на последното заседание с джобна библия. Тя отново намеси в делото сестрата на съпруга си Милена Димова, която е общинска съветничка.

„Радвах се за връзките на Милена, но те се обърнаха срещу мен. Сестра му има връзки на най-високо ниво в София”.

Мейзер продължава да сънува как прави секс с Николай, а в затвора спи с негова фланелка. На няколко пъти в съдебната зала тя обяви, че животът й е изгубил смисъл след смъртта му и е обмисляла да се самоубие.

„Ники имаше странно чувство за хумор. Правехме нестандартни лудории навсякъде, където ходихме по света. Съжалявам, че го няма и не знам какво ще правя, когато изляза от затвора. Трябваше да се самоубия и да приключим като Ромео и Жулиета без никой да разбере какво се е случило. Бих умряла, за да го върна. Животът ми вече изгуби онази стойност. Сестра му дали би направила същото? Завиждаха ми заради Николай, защото бях публичната личност с най-хубавия мъж. Готова съм да отида при Ники, като умра достойно, а не като убийца. Трябва да си изрод, за убиеш някого. Ще се самоубия, ако бъда нередена до тях”.

Мейзер отхвърли и обвинението за предлагане на подкуп на разследващия полицай Веселин Радев. Според обвинителния акт, тя му е обещала 30 000 евро, за да „оправят нещата”.

„Как е спал полицаят година и половина и с каква съвест. Дори за секунда не ми е минавало да му давам подкуп. Какъв ми е той и какво зависеше от него. Знам откъде ми дойде всичко, но не го коментирам. Жената зад мен също го знае (сестрата на Николай – б. ред.)”.

В затвора на миската се подигравали, че е поела вината за смъртта на съпруга си. Обръщали се към нея с „шматка” и „дай и на мен подкуп”. Мейзер се оплака също, че е най-демонизираната и дискриминираната жена в България, защото я нарили „циганка”, „лесбийка” и „убийца”. Въпреки това продължавала да усеща любов и зад решетките, тъй като на свиждане й идвали приятели и представители на посолството на САЩ. Подсъдимата има и американски паспорт.
Мейзер обясни, че дъщеря й не присъствала досега на нито едно съдебно заседание, защото не може да преживее случващото се.

„Как да идва тук да гледа всички патки, които нямат нищо общо с процеса, и да слуша, че майка й е убийца”.

Родителите на Мейзер пък не идвали в съдебната зала, защото майка й е била оперирана от тумор в мозъка, а пред баща си се срамува заради обвинението в убийство.

Присъдата на Мейзер ще бъде обявена в 18:00 часа.