Съдия от Ловеч е задържан за почти едно денонощие, след като повече от 15 минути бил преследван заедно с негов познат от полицията по подозрение за незконен лов. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Екшънът се разиграл в нощта срещу 6 октомври, близо до плевенското село Бохот. Съдия Иван Иванов бил в колата на своя приятел Васил Василев, когато полицаи опитали да ги спрат. До тази мярка се стигнало, защото джипът бил с изгасени светлини, работел само бойният му фар и се движел в кръг, каза Арнаудова.



Полицаите се усъмнили, че това е незаконен лов и включили както сирени, така и сигналните лампите на патрулката. Вместо да спрат, съдията и приятелят му се опитали да избягат с колата, което довело до гонка с полицаите. Униформените дори стреляли с бойни патрони по гумите на джипа, за да го спрат, при положение, че няколко пъти се изравнявали с него.

В крайна сметка Иванов и Василев все пак са задържани. А в колата имало две пушки и близо 120 патрона.

За сега съдията е разследван само за отказа да се подчини на полицаите, но прокуратурата не изключва възможността да го обвини и за незаконния лов. В нощта на инцидента магистратът ползвал и черна маска с прорези за очите, носа и устата. А разследващите установили, че Василев е с криминално досие.