„Живея в блока на ДСК, до „Вардар”. Друг познат имаше ключ за апартамента, втори пък идваше често, но нямаше кюч”. Това обяснение даде днес пред съда 33-годишният Стойчо Мирчев-Барона, който бе задържан за притежание на наркотици . Според обвинението Стойчо държал в дома си в „Братя Миладинови” марихуана и метамфетамин на обща стойност 409 лв. Твърденията кой има и кой няма ключ за дома му събудиха интерес у съдията. Негова чест дори попита Мирчев дали приятелят му без ключ може да минава през врати.

Според прокурора за това обвинение Барона го грози до шест години затвор. Според защитника на обвиняемия обаче няма доказателства Мирчев да е извършил това престъпление.

„Твърденията, че други са живели в апартамента не са доказани. Ако бъде пуснат на свобода, има опасност да извърши друго престъпление. Мирчев е осъждан два пъти за държане на наркотични вещества”, заяви прокурорът. Той поиска обвиняемият да остане в ареста.

Споре адвокат Красимир Кацарски полицаи от Второ РУП са претърсили апартамента, но по намерените опаковки липсват дактилоскопски следи от Мирчев.

„В дома му са идвали много хора, преспивали са там. Действително той е криминално проявен и неговата компания е от сродни души. Да, употребяват наркотици, но не пласират. Голяма вероятност е друг да е оставил тези наркотични вещества”, каза адвокат Кацарски.

Мирчев е излежавал присъда, но е бил пуснат от затвора и тя е била прекъсната.

„През периода, в който бях пуснат, не съм употребявал марихуана или екстази”, каза Мирчев.

„Това е добре за здравето ти, но не е предмет на делото”, отвърна съдията.

Обвиняемият обясни, че прави ремонт, кърти врати, сменя дограми, но съдията пък го контрира, че от снимките не личи това да е сериозен ремонт. На свой ред Мирчев отвърна, че снимките не са добре направени. След това се впусна да обяснява на съдията какво са хранителни добавки и да се жалва от условията в затвора.

„В моята килия има двама крастави. Там ме ядат дървеници”, каза той.

В крайна сметка съдът го остави под стража.