Прокурор Бошнакова от Несебър: Сърдете се в парламента, чели сме едни и същи книги

img

"Сърдете се на тези, които са в парламента. Защото те трябва да внесат инициатива за промяна в закона, за да се повиши наказанието. За да не се прилага при този вид престъпления разпоредба за освобождаване от наказателна отговорност". Това заяви районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова. Припомняме, че с решение на Районния съд в града шведът Ралф Сундберг, който изрита в главата камериерка в хотел в Слънчев бряг, бе освободен от наказателна отговорност и му бе наложена административна санкция. В социалните мрежи лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че иска да разбере името на съдията "унижил достойнството" и "оценил подигравката на безпаметно пиян чужденец с една българска жена на 4500 лв". "Искам да знам мотивите му и да го питам - освен закона, какво му говори съвестта", допълва Нинова и казва, че няма да се съобразява с правилото политиците да не коментират съдебни решения.

„След като те създават тези закони, ние ги прилагаме. В правомощията на народните представители е да  направят законодателни промени“, каза още Радост Бошнакова.

Тя подчерта, че прокуратурата в Несебър се борила до последно в делото срещу шведа.

„Волята на прокуратурата е винаги обвинителна. Ние нямаме друга концепция. Тук не става въпрос за задкулисие и нещо имагинерно дори. Работим по правилата, които са създадени от първата власт, т.е. законодателната. Ако бяха настъпили някакви промени, така че процедурата да се промени по реда на съдебното следствие, щяха да се приложат всички правила, така че да настъпи справедливостта, такава, каквато я очакваха всички“, подчерта Бошнакова.

Според нея не трябва да се прехвърлят ангажименти и отговорности. „Създаде се изкуствено преекспониране и вакуум – виждате ли как всичко е нагласено. Това не е така. Това явно са политически конструкции за работа. На обществото се внушават неистини. А то има право да знае истината“, каза още Радост Бошнакова.

В момента в Съдебната палата в Бургас председателят на Районния съд в Несебър дава изявление във връзка с делото на шведа. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

4 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

4 Коментара

 •  
  KRASIMIR MIRCHEV
  2017-09-29 23:09:48

  KUR ZA KURVANELIA

 •  
  Киро
  2017-09-29 17:58:15

  Най-точната фраза на Бошнакова,която Нинова трябва да си набие в главата ,е: "на обществото се внушават неистини"!!!

 •  
  ПАТРИОТ
  2017-09-29 16:43:18

  А от тях затъва – нашата държава че комунист и чеп – за гроздето не става, Па казват хора – що дълго са живели от комунисти нивга – хаир са не видели, че знаят само - да лъжат и крадат и всичко българско – с вразите да делят! Историята казва – комунистите са чума с народа ни воюват – с ножа и куршума, богатство рови – всеки да намери веднага искат - да станат милионери! За вечна власт - комунистите мечтаят затуй не могат – вече да изтраят, сега крадат - но мерака им расте на държавната ясла – вечно да са те! Комунистите навред – отдалече се познават за пари и власт – и Родината продават, няма демократи- либерали , патриоти за пари и власт – стават идиоти!

 •  
  Той
  2017-09-29 15:12:52

  С тези спортисти художници манекенки и артисти кой кой ще прави закони бе..

Най-новото

Актуални теми

19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос

Трагедия край Атия: Шофьор с "Шевролет" уби 16-годишен ученик

Жена почина след побой в Созопол, задържан е брат й