Разпитват още деца от училището в Ново Паничарево, чийто директор – Христо Радев /58 години/ беше задържан по обвинение за предофилия. Това обяви говорителят на гл. прокурор Румяна Арнаудова. Радев е арестуван за срок от 48 часа с постановление на Районна прокуратура – Бургас, а утре магистратурата ще поиска постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража, посочва „Дарик“ – Бургас“.

Според обвинението, Радев, използвайки служебното си положение, е блудствал с 14-годишно момиче, ученичка в ОУ „Христо Ботев“. Сигналът за престъплението е подаден в полицията от бащата на детето.

Разследващи изясняват дали случаят е единичен. „Имаме информация, че може да има и други жертви на същото престъпление. Разпитват се и други деца от училището в присъствието на психолози“, обяви в аванс пред „Дарик“ Румяна Арнаудова. По думите й, към момента са събрани достатъчно доказателства за задържането на директора на училището.

„След извършени разпити на детето и родителите, както и уликите, които са събрани, категорично можем да твърдим, че е осъществено това престъпление против половата неприкосновеност на момичето“, каза Арнаудова и допълни: „… разполагаме със запис от телефона на детето.“ От прокуратурата изключиха възможността, случаят да е следствие на конфликт между бащата на момичето и директора на учебното заведение.