Общо 18 000 лева обезщетение поискаха днес в Бургаския районен съд двамата пострадали в мелето между фенове на „Нощните вълци”- рокерите, сочени за любимци на руския президент Владимир Путин и привърженици на украинската диаспора. Двете групи влязоха в ръкопашна схватка с електрошокови палки на 30 юни м.г. по време на посещението на рокерите в Бургас, част инициативата „Славянски свят 2016”.

Подсъдими за нападението са Атанас М. (на 36г. от Поморие), на Стойчо Г.( на 31г. от Варна ) и Светлозар М. (на 40г. от Варна). Според обвинението тримата са били двама от протестиращите, удряли са ги в главите, като един от нападателите дори опрял електрошок във врата на Иво Дошев, а после с палката ударил в гърдите и Иван Иванов. Днес двамата бяха конституирани като частни обвинители. Иванов иска 15 000 лева обезщетение, Дошев- 3 000 лева.

Срещу подсъдимите са повдигнати обвинения по чл.131, ал.4 от НК - за нападение по хулигански подбуди. Те не се признават за виновни.

Днес на старта на процеса техни привърженици от Войнски съюз „Васил Левски” обсадиха съдебната палата, а по-късно влязоха и в заседателната зала, за да подкрепят подсъдимите. По думите им, тримата били провокирани.

Те отказаха делото да бъде гледано общия ред, а защитата им настоя да бъдат призовани близо 40 свидетели. Новите дати за процеса са 26 и 27 октомври т.г.