Искрено съжалявам и съчвствам на болката на родителите, които погребват утре дъщеря си. Дали ще е при тях или при мен – страшно е. Ние скърбим заедно. Най-болното е да ти отнемат детето – най-свидното е това. С тези думи се обърна към родителите на убитата 11-годишна ученичка Никол Донка - майката на обвинения в жестокото престъпление Иван. Тя заяви пред БургасИНФО, че синът й не може да е извършител, както вече съобщихме.

Съседи потвърдиха, че Иван е кротко момче, излизал пред блока с други деца да играе. „Онази вечер го видях тук - на поляната. Имаше и момичета, той беше до тях. Не е агресивно детето. Не е създавало проблеми. На една пейка сядат пред 98-ми блок, на телефоните играят. Послушно момче е.“, каза съседка.

Племенник на семейсвото на Иван – Мирослав каза, че вечерта след убийството Иван е бил впечатлен от ужасното престъпление.

„Той седеше на дивана и гледаше си телефона и викаше: Виж какво убийство е станало. Беше шокиран и споделяше новините в профила си“, каза Мирослав. В социалната мрежа той се е представял с фамилията Илиев. Късно вечерта той е споделил публикации от три сайта, сред които и БургасИНФО по темата с убийството на момичето.

Всъщност Иван е обичал да пише с непознати момичета, като започва разговора с "Как си".

По зла ирония на съдбата, в асансьора на вход А в блок 96, в който живее Иван има надпис: "Пушенето забранено". Припомняме, че една от версиите за мотив на убийството на Никол е, че двамата са влезли в асансьора на блок 108 и са спорели за наргиле.