31-годишният Божидар Колев, който на 20 юли преби 14-годишно момиче от София и нападна друга жена 69-годишна жена на улицата в Несебър, ще бъде изпратен за лечение в специализираната психиатрична клиника в Царев брод, Шуменско. Това постанови Районният съд в Бургас. Магистратите постановиха той да остане там в продължение на шест месеца. Днес съдът в Бургас изслуша заключението на вещото лице, изготвило психиатричната експертиза на Божидар. Това се случи в негово отсъствие, тъй като психологическото му състояние не позволява той да бъде извеждан към момента от психиатрията. Божидар страда от параноидна шизофрения и според специалистите е изключително агресивен и опасен. Чувал гласове, които му казвали, че е безсмъртен. Отказвал да взима медикаменти, тъй като по думите му, те го превръщали в зомби.

Божидар е задържан от полицията след като двама негови съседи се оплакали, че хвърлил телевизор от четвъртия етаж на жилищен блок, разхождал се чисто гол по улицата и бил агресивен.

В медицинската му документация е отразено, че Божидар изпитвал маниакална психоза по отношение на хомосексуалност. Пред психиатрите самият той обяснил, че се нахвърлил върху последната си жертва нападнал, тъй като си внушил, че жената го гледа лошо, а с поглед го упреквала, че е обратен. Пребил я, за да й докаже, че не е такъв.

При задържания, липсва критичност към заболяването, сочи заключението на експертите.