Петимата, задържани за нахлуването в бар "Бикини" в Созопол, остават в ареста. Това реши съдия Яна Атанасова. Сред нейните мотиви да остави Димитър Харалампиев, Георги Джендов, Пламен Русев, Красимир Апостолов и Георги Недялков са показанията на свидетелите. Според тях мъжете се държали застрашително не само към персонала на заведението, но и към посетителите, които блъскали. "Ще ви избием, ще ви изколим", крещяли петимата мъже.

Според съдия Атанасова извършеното от обвиняемите е с висока обществена опасност, при това на публично място пред много хора. Стореното от тях се потвърждава в показанията на всички разпитани свидетели.

"Те нахлуха в заведението без да плащат вход и без да бъдат проверени за оръжие. С тях имаше поне още 10 души", сочат свидетелите.

На други свидетелски показания, че са носели боксове и ножове, подсъдимите реагираха като започнаха да поклащат глава и да проявяват недоволство.

Въпреки твърденията им, че не се познават помежду си и молбите им за по-лека мярка, те получиха най-тежката - задържане под стража. В края на заседанието петимата бяха откарани в ареста, който е на територията на Бургаския затвор, отново под засилена стража. Съпровождаха ги осем охранители.