Има вероятност къмпинг "Каваците" да остане без ток и вода.

Къмпингът може да остане без ток и вода, защото дружеството, което доскоро е стопанисвало зоната и което покрива разходите за битовите консумативи, оспорва легитимността на новия наемател на зоната.

Според Мирослав Стойков, който е юридически представител на дружеството, стопанисвало местността до скоро, партидите за ток и вода и издръжката на зоната продължавали да се осигуряват от въпросното дружество, а не от новия наемател къмпинга. Според Стойков по независещи от дружеството причини водата и токът може да бъдат спрени, което от своя страна може да предизвика хуманитарна криза в къмпинг "Каваците". Разходите за ток възлизали на 13 хиляди лева, а за вода - 8 000 лв.

Според административния представител на същото дружество Валентин Расопов новият наемател на къмпинга нямал лиценз за извършването на туристическа дейност. Наемателят нямал и компетентен персонал, който да отговаря за нуждите на къмпинга.

Според пълномощникът на новата фирма наемател Мария Гъркова плажът няма да остане без ток и вода. Фирмата щяла да предприеме нужните действия, за да може летуващите в зоната да къмпингуват спокойно. По думите ѝ фирмата ще осигури ток и вода, а документите били абсолютно валидни.

Припомняме, в края на месец юни, преди по-малко от месец, възникнаха съмнения за фалшификации при отдаването под наем на къмпинг "Каваците", Созопол. /news.bg