35-годишният Златин Г. от Бургас., който беше задържан от полицията и обвинен за блудство с четири момичета, които нападнал в района на Борисовата градинка, беше пуснат току-що под домашен арест. Решението е на Окръжният съд в Бургас.

Както „БургасИнфо“ първи писа Златин бе заловен преди седмица от тийнейджъри, които го разпознали като нападателят, който опипвал ученички. За случая незабавно е информирана полицията, а пристигналите на мястото МВР-служители го закопчали. Миналата седмица Районният съд в Бургас му наложи постоянна мярка за неотклонение „зъдаржане под стража“, но днес той обжалва.

„В хода на разследването са допуснати огромни пропуски. Златин живее в съседство с момичетата, които уж са го разпознали. Това са пуберитески фантазии. Не е това човекът, нападателят е съвсем друг. Освен това гражданският арест, който му е извършен е незаконен“, заяви адвокат Благой Потеров.

„Аз съм бил пиян от една-две бири. Не помня. Но аз на жени не посягам“, казал обвиняемият. Според защитата истинският извършител на престъплението е друг.