Сериен крадец „ошета” девет магазина из целия град в рамките на шест месеца, ликът му остана в златния фонд на МВР със записи на обирджии, заснети от видеокамерите на търговски обекти, и получи условна присъда от 8 месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок. Решението е на Районния съд. 32-годишният Златин Г. записа в актива си кражби супермаркети, магазини за детски греди, за обувки и дамски аксесоари, и пр. От обвинителния акт става ясно, че си падал много по луканки, скъпо уиски и.... дамски чанти.
Златин стартирал криминалния обход из търговската мрежа на Бургас на 30 септември м.г. Тогава от магазин на ул. „Чаталджа” обирджията свил две бутилки ракия и три луканки да замези. Поставил плячката в „потребителската си раница” и си тръгнал спокойно. Месец по-късно решил да вдигне класата на питиетата и от друг супермаркет отмъкнал две бутилки уиски. След още един месец решил да се обзаведе и с обувки. Тях пък отново решил, че му се полагат гратис и незабелязано откраднал от магазин в центъра чифт на промоционална цена от 169.99 лева. Продавачката забелязала липсата на обувките и веднага звъннала на тел. 112. Мъжът бил задържан, но не след дълго бил пуснат и последвала нова серия от кражби, но с месец почивка. Този път Златин, без да плати, взел от друг магазин на ул. „Александровска”... дамска чанта за 124 лева. През март т.г. решил, че се нуждае от още един чифт обувки и посетил МОЛ. Оттам, докато служителките били улисани с други клиенти, задигнал мъжки обувки марка „Джи Стар” стойност 239.00 лева и си тръгнал. Час по-късно от магазина разбрали, че обувките липсват, прегледали камерите, а там ясно се виждало как Златин спокойно ги поставя в раницата. За случая отново била сезирана полицията. Фондът с видеоматериали от кражбите на Златин се обогатил с още един – тогава в МВР бил представен и нов запис от поредния удар на обирджията. Този път вместо в раницата си обаче крадецът решил да скрие плячката- четири луканки под анцунга си в областта на слабините. Супервайзерът обаче го засякъл на камерите, догонил го и го накарал да разкопчае драхите си. Оттам се подали луканките.

При задържането от полицията, подсъдимият възстановил част от парите от откраднатите стоки. По делото срещу него е назначена комплексна тройна съдебно-психиатрично-психологична експертиза, според заключението на която той страда от параноизна шизофрения с пристъпно-прогредиентно протичане, и се води на отчет в Психодиспансера. Специалистите обаче твърдят, че към датите на извършване на кражбите, той е бил в състояние да разбира значението на действията си и е могъл да ръководи постъпките си. Все пак експертите препоръчват, при доказване на вината, наказанието му да се изтърпява в условията на психиатрично отделение към затвора.