МВР щателно издирва тримата бежанци от скандалния клип на граждански арест със свински опашки в Странджа, достигнал до световните медии, благодарение на самопровъзгласилия се за ловец на мигранти Петър Низамов-Перата Това стана ясно днес по време на делото срещу Перата, заведено в Бургаския районен съд. Мигрантите са ключови свидетели по случая, но са потънали вдън земя. В началото на съдебното заседание стана ясно, че е постъпило писмо от МВР, с което магистратите се информират, че чужденците с инициали С.С., Д.Д. и А.С. не могат да бъдат намерени. Те не се намират и бежанските центрове в Харманли, Пъстрогор и с. Баня.

Самият Петър Низамов днес направи своя дебют като оператор в съда, засне на видеоклип съдебните репортери, изпратени да отразят делото срещу него и качи кадрите в социалните мрежи.

Днес стана ясно, че Заради ниската резолюция не е възможно да се посочи кой е мъжът, чието лице частично се вижда на скандалния клип. Експертизата на видеото бе възложена на вещо лице, което обаче именно заради лошото качество на кадрите, не можа да каже, кой е на записа. Експертът обаче бе категоричен, че това, което може да се каже със сигурност е, че лицето не принадлежи към негроидната раса. На въпроса #кой не е могъл да отговори категорично и анонимният свидетел, разпитан по делото. В показанията му, които бяха изчетени пред съда, той заявява, че „човекът му прилича на Илиян от Поморие". Кой е Илиян, така и не стана ясно и днес. Съдът все пак разпореди той да бъде издирен и призован за следващото заседание на 8 февруари т.г.