Известният в криминалните среди в Бургас Николай Пенев-Пойзъна е осъден на 5 месеца затвор за гнусната акция с фекалии срещу един от най-известните тв оператори в морския град Степан Дадурян. Пенев е сключил споразумение с прокуратурата, като се е признал за виновен за екшъна, разиграл се в популярното заведение „Бакарди“ на централната улица „Александровска“ миналото лято. Определението на Бургаския районен съд, с което е одобрено споразумението е от 27-ми декември т.г.

Припомняме, че в деня на нападението Дадурян седял на едно от външните сепарета в заведението с компания. Пойзъна изскочил зад гърба му, метнал по него тарелка с фекалии и го заплашил с нож, като сипел заплахи. После побягнал по малката уличка „Възраждане“ в посока бул. „Богориди“. Малко по-късно е задържан на ул. „Конт Андрованти“, като в апартамента му е открит сгъваемия нож.

Пред съда, за да получи по-ниско наказание Пойзъна е заявил, че има дете, което е болно от азутизъм. „Не работя, жена ми издържа семейството и детето се нуждае от постоянното присъствие на един от двамата“, оправдал се той.

Според съда атаката срещу Дадурян е извършена с „пряк умисъл”. На обвиняемия се налага наказание лишаване от свобода за срок от 5 /пет/ месеца, като то следва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор.

"Очаквах по-голяма присъда, макар и не максималната, която е шест години. Но все пак съм удовлетворен донякъде за примера, че такива субекти нямат място вече в нашето общество. Още повече, че сега ще прекара и празниците зад решетките", коментира пред БургасИНФО Степан Дадурян.