Върховният касационен съд потвърди решението на Бургаския апелативен съд, който намали с една година присъдата на шофьора Мариян Ламбов, убил с камион на пешеходна пътека 28-годишната Ина Симеонова.

Окръжните магистрати наложиха на Ламбов наказание от 4,8 г. затвор на Ламбов, но 12 октомври т.г. БАС намали наказанието лишаване от свобода на подсъдимия на три години и осем месеца. Съдът все пак увеличи срока, през който Ламбов да бъде лишен от право да управлява автомобил от три на четири години. Според ВКС жалбата на близките на жертвата, които настояват за по-висока присъда е неоснователна. Без уважение е оставено и искането на подсъдимия за още по-голяма снизходителност.

47-годишният Мариян Ламбов е признат за виновен в това, че на 25.04.2015 г., около 10,20 ч. в гр.Бургас, на пешеходна пътека, на бул „Тодор Александров“, в посока пл. „Трапезица“, при управление на товарен автомобил марка „Ивеко“, е нарушил правилата за движение, допуснал пътно - транспортно произшествие с пресичащата пешеходна пътека тип „ зебра“ Ина Симеонова и по непредпазливост причинил смъртта й.

Решението на ВКС не подлежи на обжалване.