Ново обвинение срещу Николай Далакманов, който на 24 декември т.г. размаха нож срещу спецполицаи и рани униформен с острието, подготвя Бургаската районна прокуратура. Към момента срещу Далакманов е повдигнато обвинение за едро хулиганство, но то е работно и ще бъде преквалифицирано за извършено престъпление в условията на опасен рецидив. Законът предвижда до 6 години затвор за това, съобщи пред „БургасИнфо” говорителят на Районна прокуратура Христо Колев.

Днес Районният съд наложи на Далакманов постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Той е подведен под наказателна отговорност за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – при проверка на самоличността му, крещял и ръкомахал срещу служител на полицията с думите „Какво като си полицай? Тук ме спираш да ме проверяваш в центъра на Бургас“.

Според прокурора от събраните доказателства може да бъде направено обосновано предположение, че Далакамнов е извършил престъплението, за което е обвинен. Представителят на Държавното обвинение е категоричен, че Далакманов е личност с трайно установени престъпни навици и няма постоянен адрес, което е предпоставка обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.