Бургаската окръжна прокуратура внесе протест срещу присъдата от 11 години и 8 месеца лишаване от свобода за затворник, убил възрастен мъж, заради златно съкровище. Наказанието на 46-годишния Ремзи Мустафа от Дългопол бе произнесено от Окръжния съд в Бургас по реда на съкратеното съдебно производство, само осем месеца след като нападателят затрил с камък 75-годишния Хакъ Али от руенското село Люляково.
Убийството е извършено докато Ремзи бил в отпуск от варненския затвор. По-късно при разпита самият той споделил, че преди 3 десетилетия открили златно съкровище с дядо Хакъ в Айтоския балкан. Имането останало при възрастния мъж, а Ремзи отвреме на време получавал пари от него като дял.
Ремзи Мустафа е признал, че в деня на убийството е получил 1000 лв. доброволно. Самият той обаче искал остатъка за себе си.
Прокурорът Георги Чинев пледира за доживотна присъда на подсъдимия, която след редукцията да падне на 25 г. затвор, но съдът прояви снизхождение. Според магистратите той трябва да заплати общо 380 хил. лв. кръвнина на близките на жертвата - 110 хил. на съпругата на убития и по 90 хил. лв. на трите му дъщери.

Според прокуратурата присъдата е явно несправедлива.