Старши полицай Боян Панайотов, който ограби 130 лв. от бензиностанция край Шумен, е признал вина и сключил споразумение с прокуратурата. Районният съд в Шумен е одобрил условно наказание 3 г. затвор с 5-годишен изпитателен срок. Делото е гледано в петък и тогава е била отменена и взетата мярка „домашен арест“, така че осъденият е напуснал свободен съдебната зала, става ясно от определението на магистратите. Информацията съобщава „Труд”. За да сключи споразумението, Панайотов е възстановил щетите, внесъл е 130 лв. Дължи и 643 лв. деловодни разноски.

Униформеният бе спипан, след като на 2 септември т.г. извърши въоръжен грабеж от бензиностанция „Петрол”. Той нахлул в търговския обект призори, заплашил 29-годишната служителка със служебното си оръжие, а след това отмъкнал оброта. После избягал автомобил „Фолксваген“. Колата била записана от камери на Агенция „Пътна инфраструктура“ и при разплитане на инцидента криминалисти бяха улеснени.

След уличаването и повдигането на обвинение 39-годишният пазител на реда беше отстранен от длъжност и срещу него беше образувано дисциплинарно производство. Стана ясно, че той няма да остане повече в редиците на МВР.