Прокуратурата в Пловдив освободи от ареста 42-годишния мъж, който в петък вечерта потроши с бухалка автобус на градския транспорт.

Сцената се разигра пред ужасените погледи на пътниците, които от страх панически напуснаха автобуса.

В петък вечерта лек автомобил БМВ изскача внезапно от съседна улица и без да спазва знака „Стоп", отнема предимство на автобус на градския транспорт.

Шофьорът на автобуса присветва с дългите светлини. Колата демонстративно препречва пътя на автобуса и водачът й излиза с бухалка. В автомобила с него пътували съпругата му и 4-месечното им бебе. „Натиснах спирачки. Спрях. Той скочи видимо нервен, ядосан. Дойде тук до прозорчето, където е... Аз не му отворих и счупи вратата на автобуса. Това е. Поне 4-5 човека имаше. Избягаха", разказа пред bTV шофьорът на автобуса Тодор Гогов.

Той успява да натисне паник бутона и на място пристигат охранители и служители на полицията, които арестуват хулигана, който до последно бил убеден, че никой няма да му направи нищо.

Мъжът ще бъде съден за хулиганство, като го заплашват две години затвор. Това съобщи bTV.

В мотивите за освобождаването му, магистратите посочват, че няма опасност да се укрие и че има противоречия в свидетелските показания.