Окръжен съд – Бургас приема, че в случая се касае за особено фрапантно, дръзко хулиганско действие от страна на обвиняемия Радичев, което е започнало преди инцидента и освен ругатни и обиди, е прераснало в заплаха. Според въззивната инстанция всичко това е станало пред погледа на множество хора и грубо е скандализирало обществото. Това са част от мотивите, с които съдия Захарин Захариев прати в ареста Ангел Радичев, който стана скандално известен с агресията си, която изсипа срещу шофьор на автобус на АМ „Тракия“.

Вижте какво реши днес Бургаският окръжен съд:

Окръжен съд - Бургас измени определението на Районен съд – Карнобат, от 04 август 2016 г. и взе спрямо обвиняемия Ангел Радичев мярка за неотклонение „Задържане под стража“, на основание чл. 65, ал. 8 от НПК.

Според въззивната инстанция, първоинстанционният съд е анализирал всички необходими доказателства, въз основа на които е стигнал до извод за наличие на обосновано предположение за извършено престъпление по чл. 325, ал.2, предл. 3, вр. с ал. 1 от НК. Установено е безспорното авторство на деянието, което е извършил обвиняемия.

Бургаският окръжен съд отчита, че Карнобатският районен съд обосновано е приел, че в случая се налага ограничаване правото на придвижване на обвиняемия, но че в индивидуален план Районния съд на Карнобат е недооценил личностните данни на обвиняемия – регистрирани други хулигански прояви, незачитането на честта и достойнството на хората.

Окръжен съд – Бургас приема, че в случая се касае за особено фрапантно, дръзко хулиганско действие от страна на обвиняемия Радичев, което е започнало преди инцидента и освен ругатни и обиди, е прераснало в заплаха. Според въззивната инстанция всичко това е станало пред погледа на множество хора и грубо е скандализирало обществото.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.