Наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 5000 лв. до 20000 лв. застрашават Маргарита К, която в сряда беше заловена в Бургас да шофира микробус с 32-ма нелегални мигранти. Като обвиняеми лица по досъдебното производство, образувано по случая, са привлечени и Иван Х., Добромир В. и Добромир А. – съучастници на Маргарита. По отношение на тримата е постановено задържане за срок до 72 часа. Предстои внасяне в Районен съд-Бургас на искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража” по отношение на тримата мъже.

Маргарита беше хваната на бул. „Стефан Стамболов“ в Бургас, когато бил спрян за проверка микробус „Ивеко 35 С 10“, със софийска регистрация, управляван от 49- годишната жена от Кюстендил. В товарния отсек на микробуса били открили 32-ма чужди граждани, сред които жени и деца, самоопределили се като граждани на Ирак.

Малко по-късно на кръговото кръстовище на бул. „Стефан Стамболов“ и ул. „Транспортна“, бил засечен лек автомобил „Хюндай Гетц“, с кюстендилска регистрация, управляван от 33- годишния Добромир В. от Кюстендил, а на бензиностанция на изхода на Бургас - посока София, служители от Второ Районно управление - Бургас спрели за проверка лек автомобил „Рено Туинго“, шофиран от 38- годишния Добромир А., също от Кюстендил. В хода на работата е установено, че двамата шофьори на леки автомобили са съпровождали микробуса, в който пътували нелегално преминалите границата на България чужденци. При задържането на мигрантите и съпровождащите ги лица е оказано съдействие от ОДМВР - Бургас.

По същото време в Кюстендил криминалисти, работещи по това разследване, са задържали и 46-годишния Ииван М., който е съпричастен към дейността на групата.