Акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на 4-дневно бебе, излиза на свобода под гаранция от 1500 лева.

Досега тя беше под домашен арест. Съдът прецени, че не може да стои затворена заради тежестта на обвинението. На Ковачева й е забранено да напуска страната.
Делото започна с искане на адвоката й за отвод както на прокурора, така и на целия съдебен състав. И въпреки че законът не го позволява, този път той поиска отвод на цялата Софийска градска прокуратура. Искът обаче бе отхвърлен.

Емилия Ковачева продължава да твърди, че е невинна и че не тя е жената от видеозаписите на охранителните камери.

Тя беше задържана миналата година с обвинението, че по време на нощното си дежурство е пребила почти до смърт малката Никол в частна столична болница. След инцидента детето дълго се бори за живота си и оцеля по чудо.

Днес Никол е добре и се развива добре. Родители те ѝ обаче казват, че все едно гледат рохко яйце – притесняват се за всичко, което прави или не прави – дали е следствие на случилото се.

В началото на съдебния процес срещу акушерката, от прокуратурата обявиха, че терорът на бебето е продължил 83 минути в нощта срещу 18 април 2014 г.

Тогава 41-годишната акушерка от болница "Софиямед" удряла с ръце и стъклено шише за хранене, душила и притискала към леглото бебенцето Никол, което тогава е било едва на 4 дни.