Непълнолетният Петър, който рани тежко с нож своя връстник Борис в Китен, остава в ареста. „Ще полежиш в ареста, защото си конфликтен“, обърна се към него съдия Господинова, която се произнесе за мярката за неотклонение на 17-годишния Петър Русев. Младежът е имал още буйни прояви, заплашвал е и друго момче с нож в дискотека. Не го е наранил, но е имало закана, стана ясно по време на съдебното заседание в Бургаския окръжен съд днес.

Петър Русев е частен ученик в ПГЕ „Александър Попов“ в Девин, където живее баба му. Момчето поиска да бъде пуснато под домашен арест, но съдът отхвърли искането му, защото е непълнолетен и такава мярка не се предвижда.

Раненият тийнейджър Борис е в стабилно състояние в МБАЛ-Бургас. Той е бил в Китен с компания от София.

Припомняме, че Петър и Борис са били приятели преди години, но са се скарали. Петър живеел в Дания при майка си и нейния приятел, но се водил с постоянен адрес в София, като същевременно пък е частен ученик в Девин. Преди два месеца се върнал в България, бил е във Варна и в Лозенец при свои приятели. През нощта в четвъртък срещу петък се срещнал с Борис в Китен, за да оправят отношенията си. Двамата били на кръчма, като са пили обилно количество алкохол. Скарали се, а след като тръгнали от заведение, Петър извадил ножа. Той смята, че вината за случилото се не е само негова и твърди, че Борис сам влизал в него, като има предвид, че налитал към ножа.