„Категорично не съм богат човек. Карам кола, която е на 11 години и е „Опел”, съпругата ми кара автомобил „Шевролет”, който е на лизинг. Когато пристигнаха в дома ми следователи от Софийска градска прокуратура видяха, че живея скромно, почти в казармени условия. Да, богат съм на кучета, богат съм на деца – имам три, богат съм на жени, богат съм на уважение от страна на обикновените хора, затова че съм помогнал”, каза митичният следовател от Несебър Иван Христов пред БургасИНФО. Вчера той бе отстранен от длъжност, а срещу него бе повдигнато обвинение за престъпление по служба. Христов отказа да говори за конкретния случай за повдигане на обвинение, но уточни, че не е разследван за контакти с Митьо Очите.

„Всичко много скоро ще се разбере”, категоричен е той. Христов смята, че е удобна жертва за тези, които не искат да има следствена служба в Несебър.

Припомняме, че главният прокурор Сотир Цацаров заяви в Бургас седмица след стрелбата в Слънчев бряг, че начина на работа, на живот, и на демонстрация от представител на съдебната власт е недопустим, посочвайки Христов. Визират се хотел и заведение, които се намират в комплекс "Авеню" в Слънчев бряг, а също и нерегламентирани контакти на несебърския следовател с Димитър Желязков-Очите. По разпореждане на главния прокурор срещу Христов започна проверка, както на имущественото му състояние, така и за връзки с подземния свят. Той бе отстранен от работа, а в момента срещу него е повдигнато обвинение за длъжностно престъпление. Христов нарича обвиненията клевета.