Три години условно с пет години изпитателен срок поиска Софийска градска прокуратура за бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, който е обвинен, че през юли 2012 г. е взел подкуп от крупен земеделски производител от Северозапада. Информацията съобщава „24 часа”.

Същото наказание прокуратурата поиска и за Методи Петков, който е обвинен, че е помогнал за взимането на подкупа. Според магистратите депутатът е взел 50 хил. лева, за да окаже влияние върху шефът на Областна дирекция "Земеделие" в Монтана. Той бил помолен за това от крупния земеделец Светослав Ганчовски.

Именно той подава сигнала за подкуп от депутата. Според адвокат Константин Симеонов доказателствата по делото са опорочени, тъй като прокуратурата използвала като свидетел адвокат, който представлявал бившия депутат и бизнесмена. Той бил разпитван от съдия в Моната в 3 часа през нощта, след като бил употребил и алкохол.

Разпитът на адвокат е нарушаване на адвокатската тайна. Другото процесуално нарушение било това, че разрешението за претърсване на дома на Аврамов, а не в Софийски градски съд. В 13 часа ще бъде обявена присъдата.