34-годишният Михаил Шивачев- Мишо Църа, задържан от полицията за кражба, беше пуснат под домашен арест с решение на Бургаския окръжен съд. Църа беше закопчан преди седмица след като призна, че стои зад удар в стая в хотел „България”, наета от бизнесмен. Престъплението е извършено на 5 октомври м.г. Видеокамерите в хотела запечатели как Шивачев, заедно със съучастници, шета из хотела и проверява един то един етажите за незаключени врати. От стая на осмия етаж задигнали кредитни и дебитни карти, ловен нож и ключовете за БМВ- пета серия, а после с тях, слезли и на паркинга и отворили и колата.

Експертизата на записите обаче показала, че видеото е с много ниска резолюция и не може с категоричност да се установи кой всъщност е извършил кражбата. Освен това откритата на местопрестъплението дактилоскопна среда се оказала негодна. Църа, според защитата му, оказал пълно съдействие за разкриване на обективната истина.

Михаил Шивачев бе сочен за човек от бригадата на Рижите. През май т.г. той бе заловен заедно с готвача на пико Стоян С.-Тенката, след като при претърсването на колата, в която пътували, полицаите открили спринцовка и игла, съдържащи наркотично вещество.